Wanneer ben je niet beschermd met de pil

Lees de bijsluiter en kijk de vervaldatum na. Neem de pil elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip in.

Om problemen te voorkomen, raden we je aan om je browser te updaten. De pil is dan meteen betrouwbaar. Recenter zijn er ook vele pillen met drosperinone: soms worden die aangeduid als vierde generatie. Lees de gebruiksaanwijzing goed door. Van sommige pillen is er ook een generieke of generische variant beschikbaar. Als de pil drie uur later wordt ingenomen dan normaal is de werking al minder sterk.

Je hebt vaak minder pijn tijdens bloedverlies.

Extra maatregelen, las je best elke drie maanden een stopweek van maximum 7 dagen in, zijn dan niet nodig. In die dagen neem je geen hormonen in. Maak bij vergeetachtigheid in de derde week de strip af en ga zonder stopweek door met de volgende strip. Om problemen te voorkomen, raden we je aan om je browser te updaten. Je kan ook op een ander moment starten?

Maar er zijn toch ook wat nadelen verbonden aan de pil.
  • Praten over anticonceptie. Maar veel vrouwen houden zich hier niet aan.
  • Na precies 6 of 7 dagen eindigt de stopweek en start je opnieuw met een nieuwe strip , ook als je dan nog bloedt. Let op: de pil beschermt niet tegen soa's.

Hoe betrouwbaar is de pil?

Als je voelt dat de pil je libido beïnvloedt, raadpleeg dan je dokter. Ben je met de pil gestart op de eerste dag van je menstruatie? Met het voorschrift van de dokter haal je de pil bij de apotheker. Kun je vinden in de bijsluiter van de pil. Maar gebruik dan de eerste 7 dagen naast je pil ook een condoom als je seks hebt.

Je neemt elke dag 1 pil, tot de strip op is.

Wanneer je de pil op de juiste manier inneemt, is de kans op zwangerschap uiterst klein. Bekijk ook deze anticonceptiemiddelen De vaginale ring De pleister Het hormoonspiraaltje. Dit heeft tot gevolg dat minder hormonen in het bloed terechtkomen? Afdrukken Stuur via e-mail. Na precies 6 of 7 dagen eindigt de stopweek en start je opnieuw met een nieuwe stripook als je dan nog bloedt.

Hierdoor heb je geen stopperiode meer.

Hoe werkt de pil?

Pas nadat je 7 dagen de pil correct hebt ingenomen, ben je beschermd tegen zwangerschap. Als je door vergeten of stoppen van de pil zwanger raakt, is dat niet schadelijk voor de baby. Anders moet je minimaal zeven dagen wachten tot de pil 'veilig' is.

Wanneer je voor het eerst begint met de pil, waardoor sommige functies op onze website mogelijk niet beschikbaar zijn. Verouderde browser Je browser is verouderd, kun je deze het beste beginnen te slikken op de wanneer ben je niet beschermd met de pil dag van je menstruatie. Maak de volgende 2 weken op de pilstrip wel af. Je kan dan toch een bloeding krijgen tijdens je stopweek.

De prijzen variren nogal en dure pillen zijn niet noodzakelijk beter geschikt voor jou. Wat is de pil.

Wat is de pil?

De laaggedoseerde zogenaamde derde generatie pillen, zoals Marvelon, Femodeen, Minulet, Mercilon, Meliane of Harmonet, zouden een verhoogde kans op trombose hebben, ten opzichte van de tweede generatie, zoals Stediril 30, Microgynon 30 of 50, Neo-Stediril en Lovette. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Het lichaam heeft tijd nodig om zich op de anticonceptiepil in te stellen.

Beestenboel: de kans is groot dat de reuzenteek al in ons land is.

Toelichting Kunt u toelichten waarom niet. Als je een strip hebt met 28 pillen hebt, dan heb je geen stopweek. De pil geeft inderdaad een licht verhoogd risico op een aantal aandoeningen. Want dan moet je de pilstrip verbergen. Je hoeft niet per se elke 4 weken bloedverlies te hebben. Neem dan de morningafterpil om zwangerschap te voorkomen?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode.

1. Twee soorten

Je neemt elke dag 1 pil, tot de strip op is. Probeer wel zo snel mogelijk een dokter ter plaatse te raadplegen of vraag uitleg aan de apotheker. Afdrukken Stuur via e-mail. Lees hieronder zorgvuldig wat je moet doen om toch beschermd te zijn wanneer je een pil bent vergeten.

Dan moet je de eerste 7 dagen naast je pil ook een condoom  gebruiken. Hoe werkt de pil. Twee soorten Anticonceptiepillen voorkomen zwangerschappen aan de hand van hormonen, maar er zijn twee verschillende soorten hormonale contraceptiepillen.

Auteur: Chahira
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen