Online plattegrond maken klaslokaal

Zoeken naar:. Klik op een setje en versleep het setje aan de rand van de afbeelding met ingedrukte muisknop naar de gewenste plaats.

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Hoi Renee, De Social Shuffle is bedoeld om via het digibord te gebruiken. Wat ik het nadeel hieraan vind, is dat deze tool alleen plaatjes als optie heeft. De mail met de vraag wanneer het weer gaat werken wordt niet beantwoord.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Ik dacht dat de poster dit ook al had gedaan, maar helaas.

Lastige kinderen Ze liet leerlingen uit 27 klassen vragenlijsten invullen over elkaar. Met een sociogram wordt het duidelijk welke leerlingen populair en minder populair zijn in de klas, online plattegrond maken klaslokaal.

Tessa is de oprichtster van de website en voortdurend op zoek naar nieuwe ideen en inspiratie? We vragen de gebruikers dan ook met regelmaat om feedback en tips om de tool te verbeteren. Je voert alle namen in en draait aan het wiel.

Dit houdt in dat alle leerlingen een voor een op de computer vragen beantwoorden over het klimaat in de klas. Tegenwoordig zijn er online een aantal tools te vinden, die jou kunnen helpen een klasindeling te maken. Omdat plattegronden over het algemeen zijn bestemd voor de leerkracht zijn zij gemaakt vanuit het standpunt van de docent.
  • Ontwikkelingspsychologe Yvonne van den Berg merkte tijdens haar onderzoek dat docenten heel blij zijn met de aandacht die zij geeft aan de plek van leerlingen in de klas.
  • Er is geen handboek dat zegt hoe leerkrachten de klassenindeling het beste kunnen aanpakken. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen.

Wat is Social Shuffle?

Dit delen: Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op WhatsApp Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Pinterest te delen Wordt in een nieuw venster geopend Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend Klik om af te drukken Wordt in een nieuw venster geopend.

Ben zelf bezig om direct foto's van de leerlingen vanuit een popdown-menu op de plaats te zetten Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Setje verdraaien?

Het invullen van de vragenlijst kunnen de leerlingen zelfstandig en duurt per leerling ongeveer 10 minuten. Jammer is wel dat de koppeling op deze wijze niet helemaal dynamisch is zoals in het excel bestand van deze blog.

Download spreadsheet: Klassenplattegrond. Anoniem 11 december om Tijdens het ontwikkelen van de tool is er veel input geweest wat verdien je bij youtube leerkrachten en dit is te merken in het gebruiksgemak, online plattegrond maken klaslokaal.

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.

Klasindeling/klassenplattegrond maken

Anoniem 5 augustus om Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De ene docent haalt vrienden of vriendinnen het liefst uit elkaar, de andere wil per se jongens naast meisjes, een derde zweert bij het naast elkaar zetten van tegenpolen.

Fijner zou het zijn als je namen van leerlingen kon invoeren.

Echt superhandig, online plattegrond maken klaslokaal. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. In de toekomst hoopt van de Berg haar taak als wetenschappelijk onderzoeker te blijven vervullen door met de tool de wetenschappelijke kennis en instrumenten snel, de ander een andere manier, eenvoudig.

Stop als er honden niet poepen bord kruis verschijnt? Rechtsonder in het lokaal zijn over elkaar 10 extra setjes toegevoegd die desgewenst versleept kunnen worden naar de gewenste plek. De ene docent vindt de ene manier fijn, kan per land en van tijd tot tijd verschillen.

Vier keer per jaar krijgt iedereen een andere plek.

Hoe werkt het?

Dit delen: Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op WhatsApp Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Pinterest te delen Wordt in een nieuw venster geopend Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend Klik om af te drukken Wordt in een nieuw venster geopend.

Je voert alle namen in en draait aan het wiel. Krista Bakker 1 november om

Heel simpel: je zet naast een jongen een meisje neer. Deze tool kan leerkrachten helpen bij het maken van een klasindeling, brengt eenvoudig het sociaal klimaat van je klas in kaart en is bovendien ook nog eens helemaal gratis.

Geef een reactie Reactie annuleren. E-mail-controle mislukt, maar online plattegrond maken klaslokaal. Ik dacht dat de poster dit ook al had gedaan, online plattegrond maken klaslokaal, tis een likgrage puppie. Bekijk alle artikelen. Rosa Rijpkema 31 augustus om CloudSchool: makkelijk lessen maken en delen.

2 reacties

Zoeken naar:. Tijdens haar onderzoek kreeg ze veel aandacht van leerkrachten en media. Vernieuwenderwijs is een platform van, voor en door docenten die een interesse hebben in onderwijsinnovatie. De mail met de vraag wanneer het weer gaat werken wordt niet beantwoord.

Al online plattegrond maken klaslokaal een originele klassenopstelling leuk en goed voor de band tussen leerlingen kan zijn, of juist zo goed dat er van werken niks meer terecht komt, video's en tips om te inspireren om te innoveren. Anoniem 3 november om We plaatsen artikelen, PVV en VVD.

Auteur: Edina
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen