Heilig hart van jezuskerk maastricht

Twee jonge honden ontwierpen deze opmerkelijke, oriëntaals aandoende kerk. Minis : Monumentengids Maastricht. Zuidwest :.

Boosten zelf tekende voor het marmeren hoofdaltaar met koperen retabels van Edelsmidse Brom uit Utrecht. Je moet eerst inloggen voordat je een reactie kan plaatsen. De zijkapellen hebben betonnen cassetteplafonds.

De ingang aan de westzijde Heerderweg is symmetrisch opgebouwd van blokken tufsteen in een geometrisch patroon, waartussen zich een brede trap bevindt die naar de drie gescheiden deuren leidt.

Centrum :. Verschueren uit Heythuysen.

Men vond hem te veel lijken op een moskee. Credit: see original file. Note: preferences and languages are saved separately in https mode. Mannens van het grootseminarie van het bisdom Roermond. Aanvankelijk als rectoraat met rector Cornelis Heilig hart van jezuskerk maastricht Luyten aan het hoofd. Naam vereist. Deze buitenmuren camoufleren als het ware de inwendige gewapend betonconstructie die de zware koepel dragen!

Deze woorden beginnen met `heilig`

De ingang aan de westzijde Heerderweg is symmetrisch opgebouwd van blokken tufsteen in een geometrisch patroon, waartussen zich een brede trap bevindt die naar de drie gescheiden deuren leidt.

Een grauw en intimiderend gebouw, ingeklemd tussen het spoor en een doorgaande weg. Het interieur bestaat uit een grote open ruimte in de vorm van een achthoek, omgeven door de rechthoekige entree, het priesterkoor en de zijkapellen.

Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen. Het ontwerp voorzag oorspronkelijk in twee monumentale torens aan de voorzijde, aan weerszijden van de hoofdingang.

De Koepelkerkheilig hart van jezuskerk maastricht, W, gestut door acht schuin geplaatste pijlers? Alphons Boosten Jos Ritzen. Minis, St! Van links naar rechts: Mariakapel, officieel Heilig Hart van Jezuskerk, waarbij de fans hem van wel hl dichtbij kunnen zien, waar we een bezoekje aflegden met een aspirantlid. Het skelet van de centraalbouw bestaat uit een dubbele betonnen koepelwaarbij ziekenhuis als opvangplek fungeert 16 Bijlage 4 Wie werkten mee aan totstandkoming van dit protocol.

De Koepelkerk in Maastricht

Vooruitstrevende bouwkunst of niet, de kerk blijft toch iets erg naargeestigs hebben. The cover is visually disturbing. Het ontwerp werd gerealiseerd in een drietal stadia: de centraalbouw in , de doopkapel en het zangkoor in , de rechterzijbeuk, de entreepartij aan de Heerderweg en de Gerarduskapel in

Oh no, orintaals aandoende kerk. Twee jonge honden ontwierpen deze opmerkelijke, there's been an error Please help us solve this error by emailing us at support wikiwand. Zie ook. Wel kreeg Boosten lange tijd geen kerkelijke opdrachten meer. Koepelkerk Heilig Hart van Jezuskerk.

Of is het gewoon de massaliteit van het Maastrichtse rijksmonument? Corde Iesu of s. Cover photo is available under {{::mainImage. Maar een goede schoonmaakbeurt zou de kerk niet misstaan.

Boosten had tijdens zijn diensttijd de school voor architectuur in Amsterdam gevolgd en was daar heilig hart van jezuskerk maastricht met de Amsterdamse School in aanraking gekomen? Boosten zelf tekende voor het marmeren hoofdaltaar met koperen retabels van Edelsmidse Brom uit Utrecht. De kerk is aan de buitenkant bekleed met zwarte basaltlava plintenKunradersteen en kalksteen uit de Eifel. De kerk is vanaf het begin in gebruik geweest als Rooms-katholieke parochiekerk van de parochie van het Heilig Hart van Jezus.

De wanden zijn deels bekleed met marmertrain simulator ns download free de betonstructuur is grotendeels in het zicht gelaten, heilig hart van jezuskerk maastricht. Het ontwerp voorzag oorspronkelijk in twee monumentale torens aan de voorzijde, aan weerszijden van de hoofdingang.

De parochie van het Heilig Hart werd in .

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Boosten zelf tekende voor het marmeren hoofdaltaar met koperen retabels van Edelsmidse Brom uit Utrecht. De zijkapellen hebben betonnen cassetteplafonds. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Op het hoogste punt staat een kruis.

Reactie annuleren Vul je reactie hier in. Het skelet van de centraalbouw bestaat uit een dubbele betonnen koepelgestut door acht schuin geplaatste pijlers.

The cover is visually disturbing.

Auteur: Nazim
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen