Geachte heer mevrouw hoofdletter

Toch is het mogelijk om een aantal algemene tips te geven voor een correcte aanhef. Taaltip: de aanhef is een belangrijk onderdeel van een brief of een e-mail. Direct informatie?

Home G geachte geachte heer, geachte mevrouw. Daarna klik je op Enter of op het vergrootglas. Gerelateerde artikelen. Zie voor meer informatie, ook over andere briefconventies, de  Schrijfwijzer , paragraaf Je kunt je voorstellen dat een José niet graag Jos wordt genoemd.

Wat is juist: bij deze of bij dezen?

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Taaltrainingen Taal Geachte heer mevrouw hoofdletter.

Open taaltrainingen. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd. Is deze aanhef juist. Die bepaalt hoeveel beleefdheid of afstand je nodig hebt. Zeven tips voor een correcte aanhef.

Gerelateerde items

De spelling van namen is belangrijk. Als u de naam van de ontvanger niet kent, maar zeker weet dat het om een man gaat, gebruikt u Geachte heer.

De Latijnse aanhef L. Als je kiest voor een aanhef als L. Die lastige d's en t's Het blijft lastig: het vervoegen van werkwoorden in de verleden tijd. De aanhef eindigt met een komma, maar de eerste zin van de brief begint daarna met een hoofdletter.

Stuur je een onbekende voor het eerst een brief of een geachte heer mevrouw hoofdletter. De aanhef is een belangrijk onderdeel van een brief of een e-mail. Begin daarom het liefst formeel, omdat de aanhef wordt gezien als een deel van de eerste zin. Dit doe je, bijvoorbeeld met een aanhef als Geachte mevrouw Jansen. Sommige mensen kiezen voor een tussenvorm als Geachte mevrouw Jansen, beste Wilma. Gebruik  Geachte   formeel of  Beste   informeel. Brief sturen naar belgie ons.

Geachte heer/mevrouw of Geachte heer, mevrouw?

In de adressering neem je wel voornamen of voorletters op, dan schrijf je bijvoorbeeld T. Als u de naam van de ontvanger niet kent, maar zeker weet dat het om een man gaat, gebruikt u Geachte heer. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd. De aanhef eindigt met een komma, maar de eerste zin van de brief begint daarna met een hoofdletter.

Daarmee verklein je de kans dat je aan het begin van je brief of e-mail meteen op iemands tenen trapt. Welke afsluiting is beter: Met vriendelijke groet -en of Hoogachtend.

Wel worden  titels  vermeld:  prof. Nee, in de aanhef moet de volledige voor naam worden uitgeschreven. Verder is  Mijne heren alleen van toepassing op een mannelijk lezerspubliek, geachte heer mevrouw hoofdletter.

Tips voor een correcte aanhef

Als je kiest voor een aanhef als L. Centrale vraag formuleren bij beleidsnota Het formuleren van de centrale vraag is een belangrijk proces bij het schrijven van een beleidsnota. Het eerste woord van de aanhef krijgt een hoofdletter. Online taaltrainingen. Heb je geen Persoonlijke feedback gekozen?

Beter niet doen dus. Home G geachte geachte heer, geachte mevrouw, geachte heer mevrouw hoofdletter. Een ander probleem is dat de aanhef in beide gevallen onpersoonlijk is. Een begroeting als Beste is al gauw te intiem, te informeel. Wat zijn de regels voor aanhef en titelgebruik. Mijnheer de voorzitter Mevrouw geachte heer mevrouw hoofdletter directeur Mijnheer de burgemeester Mevrouw de minister In een aantal gevallen weet u niet of de ontvanger een man of een vrouw is, bijvoorbeeld als u de naam niet kent, Oostenrijk.

Antheunis z ijn van ouderwetse komaf.

Hebt u een taalvraag?

Kijk maar naar de volgende voorbeelden:. Beleidsteksten schrijven. Voor het gebruik van ik en wij in zakelijke brieven schrijven zijn geen officiële regels. Is deze aanhef juist?

Facebook Twitter. Individuele taaltrainingen. Tenzij anders aangegeven, berust op de inhoud van deze website copyright.

Auteur: Hedwich
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen